02:57:08 29.03.2024
Stiri

Fosta ministră a Justiției, despre reforma lui Nagacevschi: „Acest Guvern nu are ce arăta, că nu a făcut NIMIC și se laudă cu transmiterea unor documente „secrete” către Consiliul Europei”

Social 03.01.2020 16:43 Vizualizări2747 Autor: Ziarul National
Fosta ministră a Justiției, despre reforma lui Nagacevschi: „Acest Guvern nu are ce arăta, că nu a făcut NIMIC și se laudă cu transmiterea unor documente „secrete” către Consiliul Europei”


Fosta ministră a Justiției în Guvernul Sandu, Olesea Stamate, își critică succesorul, dar și întregul Executiv pentru lipsa de transparență în ceea ce privește reforma justiției.

Mai exact, Stamate este nemulțumită de faptul că, deși premierul Ion Chicu și ministrul Justiției Fadei Nagacevschi au anunțat că au expediat astăzi la Consiliul Europei pachetul de documente care vizează această reformă, actele nu au fost făcute publice.

„Guvernul declară că trasnmite azi către Consiliul Europei trei documente foarte importante pe justiție: strategia 2020-2023, planul de acțiuni și proiectul de lege privind evaluarea judecătorilor. Niciunul dintre aceste trei documente nu este publicat pe pagina ministerului. Pe evaluarea judecătorilor este publicat doar un concept, care conține mai multe „bombe” despre care voi scrie mai târziu. Proiect de lege - nimic.

Înțeleg că cetățenii acestei țări nu contează pentru acest guvern. Or, în mod normal, întâi se publică pentru cetățeni, apoi se transmite spre expertizare organizațiilor internaționale. Dacă e vorba de o expertiză preliminara, tehnică, atunci de ce atât tam-tam pe seama asta??? Trimiți și gata. Problema e ca altceva acest Guvern nu are ce arătă, că nu a făcut NIMIC și se laudă cu transmiterea unor documente „“secrete” către Consiliul Europei”, a comentat Olesea Stamate pe Facebook.

Menționăm că astăzi, după ședința Guvernului, ministrul Nagaevschi a oferit câteva detalii din reforma justiției. Printre acestea se numără propunerea de a schimba unele prevederi din Constituție cu referire la numirea în funcție a judecătorilor și la CSM, limitarea imunității magistraților, evaluarea judecătorilor etc.

Mai multe detalii aflați AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md