16:25:04 19.04.2024
Stiri

Beneficiile neștiute ale ASPIRINEI: Tratează acneea, previne mătreața și reduce riscul de accident vascular cerebral

Știri 03.01.2020 19:00 Vizualizări5072 Autor: Ziarul National
Beneficiile neștiute ale ASPIRINEI: Tratează acneea, previne mătreața și reduce riscul de accident vascular cerebral


O găsești în toate farmaciile și se folosește chiar și în bucate. Acidul acetilisalicilic s-a dovedit a fi un bun remediu pentru mai multe probleme.

A fost primul medicament descoperit din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene, în prezent fiind unul dintre cele mai utilizate medicamente pe plan mondial, cu un consum anual estimat de aproximativ 40.000 de tone. Deși este un medicament cunoscut pe piață sub formă de tablete de mai bine de 100 de ani, ingredientul activ din această pastilă este cunoscut și actionează de mai bine de 3000 de ani pentru tratarea durerii, dar în ultimii ani, i s-au descoperit mai multe atribuții.

Din ce în ce mai multe studii arată că medicamentul previne atacurile vascular cerebrale, infarctul, anumite tipuri de cancer şi chiar şi preeclampsia, o afecţiune cu care se confruntă gravidele şi care constă în valori crescute ale tensiunii arteriale.

Mai mult, un studiu recent a descoperit că acidul salicilic, ingredientul activ din aspirină, blochează o proteină care afectează celulele nervoase, în boli precum Alzheimer şi Parkinson.

Încă nu se ştie de ce, dar aspirina acţionează diferit asupra celor două sexe:

  • pe femei le ajută să-şi reducă riscul de accident vascular cerebral;
  • pe bărbaţi îi protejează de criza cardiacă;
  • fără „discriminare', ne apără de boala Alzheimer şi de un număr semnificativ de cancere – cancer colorectal, cancer la sân sensibil la estrogeni, cancere ale pielii

Beneficiile aspirinei asupra pielii

Că tot vorbeam de piele… v-ați întrebat vreodată câte lucruri benefice poate face o simplă pastilă albă pe care o ținem in casă asupra tenului?

Aspirina îți face pielea să arate mult mai tânără, mai elastica și în plus îți tratează și acneea. Acidul salicilic din aspirină este un compus cu acțiune exfoliantă și antiinflamatoare, care accelerează regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajută la calmarea roșeții, a inflamațiilor și mâncărimilor pielii. Acesta pătrunde adânc în piele pentru a desfunda porii, stimulând reînnoirea și contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte.

De asemenea, aspirina previne modificările de culoare ale pielii, cauzate de îmbătrânire sau de razele soarelui, și reduce apariția ridurilor și a liniilor fine, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Tratează acneea și previne apariția punctelor negre

Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele și coșurile cauzate de acnee, așa ca un amestec cu puțină zeamă de lamâie poate face minuni pe pielea ta.

Cum procedezi: Ai nevoie de 2 tablete de aspirină pe care le zdrobești bine; adaugi puțină zeamă de lămâie pentru a obține o pastă, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. După 5-10 minute, clătește-te bine, fără să freci. Acidul salicilic din aspirină îți va usca imediat comedoanele, reducându-le și făcându-le mai puțin vizibile.

Reduce cearcănele

Aspirina reduce destul de mult umflăturile cauzate de oboseală, retenție de apă sau de inflamarea sinusurilor.

Cum procedezi: Ai nevoie de 3 comprimate, pe care le dizolvi în puțină apă. Imediat ce ai obținut o pastă, aplic-o pe zonele cu probleme și las-o 10-15 minute, dar ai grijă să nu-ți intre în ochi. Cu timpul, vei putea observa diferența.

Remediu pentru bătături

Odata cu venirea sezonului estival, femeile au nevoie de picioare frumoase și călcâie fine. Pulberea de aspirină este eficientă și te scapă rapid de bătături.

Cum procedezi: Amestecă aspirină pulbere (2-3 comprimate) cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie și puțină apă. Pasta obținută o aplici pe bătătură și apoi îți înfășori laba piciorului cu o pânză încălzită. După 15 minute, scoate pânza și freacă pielea aspră a bătăturii cu ajutorul unei pietre ponce.

Ține sub control mătreața și tendința de îngrășare a părului

Chiar și pentru părul vopsit, aspirina este eficientă în combaterea mătreții, astfel că vei putea renunța în cel mai scurt timp la șampoanele destinate acestei probleme. Totodată, dacă ai un păr ce se îngrașă repede, 2 pastile de aspirină sunt suficiente pentru a da un rezultat rapid.

Cum procedezi: Pisează 2 pastile de aspirină și combină-le cu cantitatea de șampon pe care o folosești în mod normal, pentru două aplicări. Folosește șampon normal, nu anti-mătreață.

Reface culoarea părului

Pentru că sezonul cald o să-și pună amprenta asupra firului de păr, vei avea nevoie de un ajutor de nădejde pentru a-l resuscita. Clorul din bazine, apa sărată a mării sau simplele raze ale soarelui sunt cei mai nocivi factori pentru structura firului de păr, ducând la decolorarea acestuia. Cu puțină aspirină, vei putea remedia situația.

Cum procedezi: Dizolvă 6-8 pastile în 500 ml de apă și spală-te cu această soluție pe păr. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătește bine cu apă caldă. Vei obține rezultate cu adevărat vizibile după numai câteva utilizări.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md