(video) Zeci de mii de persoane protestează în capitala Iranului după uciderea generalului Soleimani

22946996-7848005-image-a-36_1578050185481
Foto: Daily Mail

Zeci de mii de iranieni protestează pe străzile Teheranului în semn de protest, ca urmare a atacului aerian american în care a fost ucis Qasem Soleimani. Mitinguri similare sunt organizate în mai multe orașe din Iran după uciderea principalului comandant iranian.

Sute de mitinguri sunt organizate în Teheran și în toată țara, după rugăciunile de vineri pentru a-l comemora pe Soleimani și pentru a denunța SUA și Israelul, transmite digi24.ro.

Liderul suprem Ayatollah Khamenei a anunțat o perioadă de doliu național de trei zile în onoarea lui Soleimani, despre care se credea a fi a doua cea mai puternică figură din Iran.

Consiliul Național de Securitate s-a convocat într-o ședință de urgență pentru a decide reacția Iranului la uciderea lui Soleimani. Rapoartele spun că Khamenei a participat la întâlnire pentru prima dată, denotând gravitatea situației.

Liderul suprem al Iranului l-a numit vineri pe Esmail Qaani drept nou șef al operațiunilor externe ale Gărzilor Revoluționare.

Qasem Soleimani este un fost general-maior iranian în Corpul Gărzii Revoluționare Islamice și, din 1998, comandantul forței sale Quds – o divizie responsabilă în principal de operațiunile militare și clandestine extrateritoriale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente