/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Problema deșeurilor a fost rezolvată! Contractul de evacuare la poligonul din Țânțăreni, prelungit cu un an

missing
03 ianuarie 2020, ora 11:37

Autoritățile municipiului Chișinău și cele din localitatea Țânțăreni au semnat în această dimineață documentul care prevede prelungirea contractului pentru evacuarea deșeurilor din capitală până la 31 decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit edilului, părțile au negociat în aceste zile, iar pe parcursul nopții trecute mai mulți funcționari au fost la Țânțăreni și au analizat situația la fața locului.

Locuitorii din Țânțăreni trebuie să știe că suntem corecți în raport cu ei”, a dat asigurări Ion Ceban.

Anterior, autoritățile au promis că vor construi la Țânțăreni o stație de tratare a levigatului și un baraj de protecție, pentru care sunt necesare 15 milioane de lei. Ion Ceban afirmă că șase milioane de lei au fostdeja planificate în bugetul municipal pentru anul curent, iar restul banilor urmează a fi identificați și se va face ulterior o rectificare la buget.

De asemenea, anterior s-a convenit că Centrul de Sănătate din Țânțăreni va primi trei milioane de lei, pe care nu i-a încasat anul trecut.

„Banii urmau să fie transferați de la bugetul public nu de la municipalitate. Vom discuta și cu Guvernul acest subiect”, a adăugat Ion Ceban.

Chișinaul a început să evacueze deșeurile la poligonul din Țânțăreni  în 1990 și a continuat până în 2010. Ulterior, deșeurile au fost transportate la Bubuieci, din cauza protestelor locuitorilor din Țânțăreni. În vara anului 2017, a fost semnat un nou contract cu autoritățile de la Chișinău pentru evacuarea deșeurilor la Țânțăreni, iar municipalitatea a promis mai multe investiții pentru modernizarea poligonului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram