‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul și-a anulat propria decizie. Vânătoarea mistreților în ariile protejate de stat, interzisă

Guvernul și-a anulat propria decizie. Vânătoarea mistreților în ariile protejate de stat, interzisă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul a anulat modificările operate la hotărârea privind sezonul de vânătoare 2019-2020 prin care permitea vânătoarea mistreților în ariile protejate de stat. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 3 ianuarie, scrie ecopresa.md.

Potrivit acesteia, la baza anulării stă clima caldă, nespecifică pentru aceasta perioada a anului și constatarea începerii procesului prin care femelele de mistreți sunt în căutarea unui habitat mai favorabil și liniștit pentru reproducere, fapt ce duce la dispersarea efectivului numeric de mistret și respectiv scăderea concentrației specimenelor în ariile naturale protejate de stat.

Astfel, potrivit deciziei, nu este recomandată extragerea numerică în condițiile când este necesar păstrarea raportului numeric după sex a efectivului reproductiv.

Amintim că, la data de 18 decembrie 2019, Guvernul Chicu a permis vânătoarea în cinci rezervații naturale – Pădurea Domnească, Plaiul Fagului, Codri, Hârbovăț și Prutul de Jos. Atunci decizia a fost motivată prin faptul că astfel se va preîntâmpina răspândirea pestei porcine africane și a rabiei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›