Liderul armatei din Taiwan, împreună cu alți șapte militari de rang înalt, au murit într-un accident de elicopter

Opt persoane, oficiali militari din Taiwan, printre care și liderul armatei, au murit în această dimineață într-un accident de elicopter care s-a prăbușit în apropiere de capitala Taipei, informează BBC.

Foto: REUTERS

Generalul Shen Yi-ming, în vârstă de 62 de ani, de deplasa la bordul unui elicopter militar împreună cu încă 12 persoane, spre o bază a armatei din nord-estul Taiwanului. În drum, mașina de zbor a fost nevoită să facă o aterizare de urgență la doar 30 de minute după decolare, din cauza condițiilor meteorologice, în apropiere de capitala țării, Taipei.

Generalul Shen Yi-ming / Sursa:AFP

Potrivit presei locale, o parte din pasageri, care ar fi militari de rang înalt, au fost găsiți în viață, fiind „prinși între fiarele aparatului de zbor”. Din cele 13 persoane, cinci au fost salvate şi transportate la spital, conform aceleiaşi surse.

Comandantul forţelor aeriene, Hsiung Hou-chi, a declarat într-o conferinţă de presă la Taipei că nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului şi că a fost creat un grup de lucru pentru a investiga acest caz.

Serviciile preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen au transmis că aceasta şi-a anulat, pentru următoarele trei zile, toate evenimentele legate de campania pentru alegerile prezidenţiale. Scrutinul urmează să aibă loc la 11 ianuarie.


Pub