(foto) Nu mai puneți copiii în pericol! Ipostaza în care a fost surprins un şofer din Chişinău

Deşi săptămânal se fac publice sinteze cu situaţia accidentară din ţară, iar buletinele de ştiri „inundă” în relatarea de cazuri diverse, unii şoferi din Moldova nici în noul an nu au înţeles ori nu vor înţelege că riscă oricând să facă un accident rutier sau mereu, împreună cu pasagerii, sunt expuşi unor reale pericole în trafic ce depind de unele circumstanţe neprevăzute.

Foto: autoblog.md

Asta e viaţa în care trăim şi nu trebuie să facem din asta o fobie, ci doar să respectăm elementar „tehnica securităţii” în arta de a conduce, aşa cum există şi în activităţile de muncă. Pentru şoferi această tehnică este rezumată în Regulamentul Circulaţiei Rutiere.

Deşi în setul de reguli (drepturile, obligaţiile și restricțiile pentru conducătorii de vehicule) nu se prevede expres şi exact – interzicerea luării în braţe a unui copil şi conducerea autovehiculului cu acesta în spatele volanului – şoferii cunosc instinctiv că nu e bine, oricât de înalt tehnologizată în materie de siguranţă nu ar fi maşina, ori că se rulează cu viteză redusă. Un cititor AutoBlog.MD s-a convins că vor continua să existe excepţii. Citeşte continuarea AICI.


Pub