(video) Un tânăr din satul Costești se zbate între viață și moarte, după ce a fost bătut crunt de niște consăteni

Un tânăr de 20 de ani a fost bătut cu o cruzime ieșită din comun în seara de Revelion, de niște consăteni. Făptașii au fost reținuți de poliție, iar unul dintre ei, fiind minor, a fost eliberat și va fi cercetat în libertate.

Foto: Captură video

„Tânărul (îl vom numi D.) care a fost bătut cu cruzime, se afla la petrecerea de Revelion, împreună cu prietenii lui. La un moment dat un prieten de-al său a fost telefonat insistent să iasă la poartă, de către agresori și ei au ieșit împreună. La poartă ar fi venit niște băieți care au avut o discutie cu celălalt băiat, și s-a iscat o ceartă. D. i-ar fi spus unei fete să nu se implice în discuția băieților. Aceste cuvinte i-au fost fatale, pentru că băieții s-au năpustit asupra lui D. și l-au lovit cu o scândură de la gard, doborând-ul la pamânt. Când a încercat să se ridice de la pământ, atacatorii l-ar fi lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară și au și sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l”, relatează o persoană, într-un mesaj expediat pe pe adresa electronică a redacției.

Potrivit autoarei mesajului, cei doi băieți care l-au agresat pe D. ar fi în conflict cu legea de mai mult timp.

De asemenea, în mesaj se menționează faptul că ambulanța solicitată ar fi venit foarte târziu, „din spusele martorilor, după o oră jumătate de la apel”.

Potrivit unor surse de la instituția medicală unde a fost transportat tânărul, acesta a fost internat în secția reanimare în stare extrem de gravă, cu fracturi multiple ale craniului, contuzie și alte traumatisme. El se află în comă de gradul 3.

Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Strășeni, Silvia Vetcu, a declarat că poliția a fost solicitată la 1 ianuarie, ora 01.50, de către un adolescent de 16 ani, care a comunicat faptul că două persoane s-ar fi agresat reciproc.

Deplasându-se la fața locului poliția a stabilit că doi tineri, de 16 și 21 de ani, ambii locuitori ai satului Costești, au bătut victima de 20 de ani cu pumnii şi picioarele.

În urma leziunilor primite, tânărul de 20 ani a fost transportat la Spitalul de Urgență din municipiul Chişinău pentru îngrijiri medicale.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art.151 al 1 CP al RM. Persoana bănuită în vârstă de 21 ani a fost reținută pentru 72 ore, iar bănuitul minor de 16 ani este cercetat în stare de libertate. Alte circumstanţe se stabilesc.


Pub