Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei asociații studențești din R.…

Trei asociații studențești din R. Moldova și România au semnat o alianță de cooperare

Trei asociații studențești au semnat și proclamat o alianță de cooperare pentru studenții românii de pretudindeni. „Alianța celor 3 Ligi” a fost semnată de Liga Studenților originari din R. Moldova (LSORM), proaspăt lansată în cadrul Galei Studenților Originari din R. Moldova (GSORM), precum și de Liga Studenților Originari din Străinătate (LSORM) și Uniunea Studenților din România (USRM).

„Alianța celor 3 Ligi” își propune unificarea vocilor studențești la nivelul diasporei România-Moldova.

„Recunoscând valorile comune și potențialul enorm de dezvoltare, pe care Diaspora/comunitățile de studenți din România și Republica Moldova, de acasă și din străinătate, le dețin pentru dezvoltarea armonioasă și în unison a celor două maluri de Prut. Credem că doar printr-o voce unită, prin comunități cu principii solide, bazate pe moștenirea înaintașilor și performanțe tehnologice, putem crea bunăstare de durată, atât pentru noi, cât și pentru urmașii noștri. Credem că doar printr-o Diasporă unită cu Țara și bine organizată în apărarea valorilor comune ale României și Republicii Moldova, putem cu adevărat să protejăm drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, precum și să conectăm cetățenii și dorința acestora de implicare în proiecte concrete de acasă”- au declarat în cor studenții, organizatorii și participanții celei de-a VII-a ediție a Galei.

Această Alianță va avea 3 obiective majore:

  • Crearea unei singure voci la nivelul diasporelor studențești
  • Dezvoltarea profesională și personală a membrilor celor 3 organizații și a comunităților de tineri formate în jurul acestora.
  • Promovarea reciprocă și susținerea în organizarea evenimentelor și proiectelor.