Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost dispusă crearea unei…

A fost dispusă crearea unei instituții publice responsabile de colectarea și procesarea deșeurilor

În R. Moldova Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor. În acest sens, reprezentanții Ministerului Agriculturii vor discuta cu partenerii de dezvoltare posibilele oportunitățile de asistență. Despre aceasta s-a discutat astăzi, 2 ianuarie, în cadrul unei ședințe la Guvern, între premierul Ion Chicu și responsabilii pentru gestionarea deșeurilor solide.

Potrivit unei comunicat emis de Guvern, instituțiile responsabile au constatat că la nivel național există 1047 de depozite de deșeuri solide neautorizate.

Totodată, în cadrul ședinței au fost discutate căi de aplicare a soluțiilor recomandate de partenerii de dezvoltare ai R. Moldova și a specialiștilor locali.

Responsabilii de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au informat că R. Moldova e împărțită în 8 regiuni de management al deșeurilor solide. Pentru 3 regiuni au fost realizate studii de fezabilitate, care oferă informație despre infrastructura și echipamentele necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide.

În finalul ședinței s-a decis pilotarea proiectului în una din regiuni pentru acumularea experienței necesare și pentru a îmbunătăți planul de implementare, astfel încât modelul structurii create să fie sustenabil și să fie identificat cel mai potrivit model de colectare a plăților pentru servicii.