Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fiul unui pompier australian a…

Fiul unui pompier australian a primt medalia tatălui pentru vitejie la înmormântarea acestuia

Fiul unui pompier care a murit luptând cu incendiile din Australia a primit medalia tatălui său pentru vitejie la înmormântarea acestuia, transmite BBC.

Harvey Keaton, în vârstă de 19 luni, a purtat o uniformă în timp ce a primit medalia post-mortem a tatălui său la înmormântarea de joi, 1 ianuarie, lângă Sydney. Totodată, zeci de pompieri au format o gardă de onoare pentru a saluta sicriul lui Geoffrey Keaton.

Fotografiile difuzate de Serviciul de Pompieri au arătat copilului ținut de mama sa în timp ce privesc sicriul. O cana cu mesajul „Tati, te iubesc până la lună și înapoi!” se vede pe sicriu.

Geoffrey Keateon și colegul său Andrew O’Dwyer au murit pe 19 decembrie, pe drum spre incendiu, când peste camionul lor de pompieri a căzut un copac.

La înmormântarea pompierului a fost prezent și premierul australian, Scott Morrison.

Mii de pompieri luptă în fiecare zi de luni întregi împotriva incendiilor care încă nu au fost puse sub control. Marea majoritate sunt voluntari neplătiți.

Incendii uriaşe mistuiesc de săptămâni întregi Australia, noi focare apărând aproape zilnic din cauza temperaturii ridicate şi a vântului, după o perioadă de trei ani de secetă.

Alimentate de temperaturi înalte şi de vânturi puternice, peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales şi Victoria din sud-estul Australiei, ameninţând să afecteze mai multe oraşe.

Bilanțul a ajuns la 18 morți, 17 dispăruți, 1.400 de case distruse și 5 milioane de hectare au ars. Iar în ceea ce privește animalele, situația este dezastruoasă: 500 de milioane de animale au fost ucise de flăcări, inclusiv mii de koala, precum și reptile și păsări.

Producerea de incendii în Australia este normală vara, dar cele de acum sunt printre cele mai grave din istoria înregistrării acestora, punând presiune asupra politicilor privind schimbările climatice ale premierului conservator Scott Morrison, transmite Agerpres. 

FOTO: BBC