Moldova evoluează la ATP CUP în câteva ore, alături de mari puteri mondiale ale tenisului, datorită lui Radu Albot

73258406_2422636667789715_74242186203365376_o (1)

Radu Albot a obținut mai mult decât oricine, până acum, în istoria tenisului moldovenesc. Una dintre șase țări finaliste, care s-a calificat la Cupa ATP a fost și Moldova, condusă de numărul 46 mondial, Radu Albot. Jucătorul de 30 de ani, care a revendicat primul său titlu ATP Tour în 2019 în Delray Beach, este cel mai bine clasat jucător din istoria țării noastre.

Cred că este o realizare mare pentru Moldova, fiindcă țări mai mari precum Ucraina și România, care sunt vecine cu Moldova, nu s-au calificat la cupă. Este bine pentru țara noastră și pentru mine, desigur, fiind locul 1 în Moldova, să jucăm împotriva jucătorilor de top din lume. Va fi foarte interesant și foarte binevenit pentru țară și pentru mine. Doar lucruri pozitive vom obține din aceste meciuri”, susține Radu Albot.

Prima ediție a Cupei ATP va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări. Turneul are loc în trei mari orașe australiene (Brisbane, Sydney și Perth), în perioada 3-12 ianuarie 2019.

Conform clasificării și în urma tragerii la sorți, Moldova face parte din Grupa C, împreună cu Belgia, Marea Britanie și Bulgaria. Partidele grupei C se vor juca la Sydney. Calificarea echipei Moldovei se datorează exclusiv performanței demonstrate de Radu Albot. ATP Cup întrunește 24 de țări, meciurile urmând să se desfășoare cu câteva zile înaintea startului Australian Open. Premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane de dolari. Pe lângă premiile în bani, ATP Cup oferă jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important pentru Cupa Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante.

Componența echipei Moldovei: Radu Albot, Alexander Cozbinov, Egor Matvievici, Dmitrii Baskov. Căpitan: Vladimir Albot.

După miezul nopții, de la ora 1.0, conform fusului orar al Chișinăului, la Sydney, în Australia, Radu Albot și colegii săi vor înfrunta primul adversar din Grupa C, selecționata Belgiei, în frunte cu David Goffin. Belgia este cotată cu a 11-a șansă la câștigarea trofeului.

3 ianuarie, ora 1.0, Belgia vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Steve Darcis vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: David Goffin vs. Radu Albot

Prima mare noutate care vizează echipa națională de tenis masculin a Moldovei la ATP Cup vine din tabăra britanicilor. Cel mai bun jucător al Marii Britanii, Andy Murray, s-a retras din competiție. Liderul insularilor nu va juca nici la Australian Open, aceasta anunțând că nu este gata de a lua startul în luna ianuarie. Murray va fi înlocuit de James Ward.

În acest fel, Daniel Evans devine liderul echipei Marii Britanii și se va confrunta cu Radu Albot, în timp ce Alexander Cozbinov va juca cu Cameron Norrie.

Programul următoarelor meciuri ale echipei noastre, conform orei Chișinăului:

5 ianuarie, ora 1.0, Bulgaria vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1:  Dimitar Kuzmanov vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Grigor Dimitrov vs. Radu Albot 

7 ianuarie, ora 1.0 Marea Britanie vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Cameron Norrie vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Daniel Evans vs. Radu Albot 

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2 000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1 000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Urmărește zilnic pagina www.tenis.md pentru a fi la curent cu toate noutățile despre lotul național al țării noastre deplasat la Sydney.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente