‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExporturile de băuturi alcoolice în Rusia au crescut cu 62% în trimestrul III al...

Exporturile de băuturi alcoolice în Rusia au crescut cu 62% în trimestrul III al anului 2019

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În trimestrul III al anului 2019, ca urmare a creșterii cu circa 62% a exporturilor de băuturi alcoolice pe piața rusească, Rusia a ajuns pe locul doi în topul destinațiilor exportului de tărie din Republica Moldova, cu o cotă de 10,6%, scrie Mold-street.

Potrivit Balanței de plăți a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) lider rămâne Belarus, unde au fost livrate peste 17,8% din totalul produselor alcoolice exportate în trimestrul trei. De notat că, în Belarus ajunge cea mai mare parte din vinul exportat în vrac.

Datele statistice arată că, pe locul trei în clasamentul pieţelor de desfacere pentru produsele alcoolice din Moldova a urcat China – cu o cotă de 7,8%, urmată la mică distanță de România – 7,6% și Georgia – cu 7,3%. În top 10 piețe de desfacere pentru produsele alcoolice din Moldova se mai află Cehia, Bulgaria, Polonia, Turcia şi Olanda. Menționăm că, în această perioadă exporturile de alcool în Turcia au crescut de 4,5 ori, iar în Olanda de aproape două ori.

Datele statistice mai arată că în trimestrul III exportul de băuturi alcoolice a totalizat 50,65 de milioane de dolari, fiind cu în creştere cu 3,7% față de perioada similară a anului trecut. Vinurilor din struguri proaspeţi le-a revenit o cotă de 67% din totalul exporturilor de produse alcoolice şi doar 6,9% din totalul exporturilor de bunuri produse în Moldova.

FOTO: mold-street.com

Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), media pentru ultimii 7 ani arată că Republica Moldova a produs de 4 ori mai mult vin decât au putut absoarbe piețele de export, în condițiile în care 85% din vinul moldovenesc este comercializat în afara țării.

Datele statistice mai arată şi o creştere cu peste 20% a exportului de alcool etilic nedenaturat, care a ajuns să reprezinte aproape 3% din totalul exporturilor de bunuri produse în Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›