Principală  —  IMPORTANTE   —   Discursul „de după gratii” al…

Discursul „de după gratii” al președintelui. Cum au urmărit unii cetățeni ai R. Moldova mesajul de Revelion al șefului statului

Campania inițiată anii trecuți, în care mai mulți cetățeni ai R. Moldova au acoperit televizorul în timpul discursului de la cumpăna dintre ani al președintelui Igor Dodon, a continuat și în acest an. Dacă unii au acoperit și de această dată televizorul sau fața președintelui, alții au trecut la un alt nivel: au acoperit chipul lui Igor Dodon cu gratii, inducând ideea unei închisori.

Vedeți, mai jos, o galerie foto culeasă de pe rețelele de socializare cu momentul în care președintele Igor Dodon susține discursul de la trecerea dintre ani.

sursa: facebook/Art of Alex Buretz
sursa: facebook/Andrei Cebotari
sursa: facebook/Dumitru Alaiba
sursa: facebook/Mihaela Butnaru
sursa:facebook/Catiusha Turcan Hacina

Unii internauți au continuat „tradiția” din anii trecuți și au acoperit imaginea președintelui cu mai multe obiecte pe care le aveau la îndemână.

sursa: facebook/Adriana Topală
sursa: facebook/Radu Ursu
sursa: facebook/Mariana Ciobanu
sursa: facebook/Ion Rusu
sursa:facebook/Constantin Dicusar
sursa: facebook/Denis Rusu

Campania prin care cetățenii R. Moldova au fost îndemnați să acopere fața președintelui în timpul discursului a fost inițiată anii trecuți. În acest an, prin mai multe mesaje postate pe rețelele de socializare, „toți chișinăuienii, dar și cetățenii de la sate, au fost invitați să boicoteze discursul președintelui din seara de revelion. Fiți creativi, puteți pune peste fața lui orice obiect care vă vine la îndemână și faceți fotografii”, îndemnau internauții.

Campania prin care internauții au fost îndemnați să pună gratii peste imaginea președintelui a fost inițiată în urma unei invitații publice lansate de către deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, pe 24 decembrie 2019.

Peste exact o săptămână, Domnul Dodon o să felicite această țară. Mulți vor pune din nou prosoape pe ecrane ca să nu-i vadă fața. Aici avem o nouă idee şi provocare. Decât să-i punem prosoape în cap, haideți să-l punem mai bine după gratii. Puteți folosi cabluri, şireturi, grătare, la urma urmei. Să-l ajutăm pe dom’ Dodon să-şi vizualizeze viitorul. Inevitabil. Tot haosul ăsta se va termina curând şi toți vor ajunge la locurile lor”, scria deputatul pe o rețea de socializare.

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a vorbit, în tradiționalul discurs de la cumpăna dintre ani despre reconstrucția țării care ar urma să demareze în 2020, dar și despre provocările anului care a trecut. Șeful statului și-a atribuit meritele pentru schimbarea politică majoră care s-a produs în 2019, plecarea de la guvernare și din țară a lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova.

„Anul care tocmai se încheie va rămâne în istoria noastră ca anul în care am reînvățat să trăim liber. Este anul în care democrația a triumfat, iar oamenii și-au primit țara înapoi. Pentru mine a fost cel mai important și mai complicat an de când mă aflu în politică. Anul în care timp de câteva ore a trebuit să iau decizii care au dus la schimbări cardinale pentru Moldova, iar statul a fost eliberat din captivitate” a spun Dodon.

Președintele a transmis și un mesaj în limba rusă, în care a vorbit despre faptul că, în 2020 vor avea loc acțiuni de amploare prin care se va sărbători „cea de-a 75 aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Va fi un an al memoriei și gloriei”, susține președintele.