12:35:38 28.03.2024
Stiri

Radu Albot a scăpat de un adversar puternic la ATP Cup 2020. Britanicul Andy Murray s-a retras, iar Albot îl va înfrunta pe de Daniel Evans

Sport 01.01.2020 16:40 Vizualizări2321 Autor: Ziarul National
Radu Albot a scăpat de un adversar puternic la ATP Cup 2020. Britanicul Andy Murray s-a retras, iar Albot îl va înfrunta pe de Daniel Evans


Prima mare noutate care vizează echipa națională de tenis masculin a Moldovei la ATP Cup vine din tabăra britanicilor. Cel mai bun jucător al Marii Britanii, Andy Murray s-a retras din competiție. Liderul insularilor nu va juca nici la Australian Open, aceasta anunțând că nu este gata de a lua startul în luna ianuarie. Murray va fi înlocuit de James Ward.

În acest fel, Daniel Evans devine liderul echipei Marii Britanii și se va confrunta cu Radu Albot, în timp ce Alexander Cozbinov va juca cu Cameron Norrie.

Componența echipei noastre:

Radu Albot, Alexander Cozbinov, Egor Matvievici, Dmitrii Baskov. Căpitan: Vladimir Albot.

Programul echipei noastre, conform orei Chișinăului:

3 ianuarie, ora 01:00 / Belgia vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Steve Darcis vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: David Goffin vs. Radu Albot

5 ianuarie, ora 01:00 / Bulgaria vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Dimitar Kuzmanov vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Grigor Dimitrov vs. Radu Albot

7 ianuarie, ora 01:00 / Marea Britanie vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Cameron Norrie vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Daniel Evans vs. Radu Albot

Calificarea echipei noastre este meritul incontestabil al lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Moldova a obținut unul din cele cinci locuri restante pentru calificare.

ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe, va alinia la start 24 de naţiuni, meciurile urmând să se dispute în trei oraşe australiene, între 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei. Premiile totale puse în joc se ridică la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de Cupa Davis.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md