image
Sursa foto: ANSA

Controale inopinate în mai multe magazine și piețe din Rezina, Fălești și Glodeni: Au fost întocmite 6 procese verbale

Inspectorii DTSA Orhei, cu raza de acoperire a raionului Rezina au efectuat controale inopinate la piețile agroalimentare și magazinele din teritoriu.

În cadrul verificării cu raza de acoperire și raionului Glodeni și Fălești, în locurile de comerț din unități mobile au fost constatate un șir de neconfomități, în special, comerțul cu produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, nerespectarea regulamentului sanitar privind păstrarea produselor alimentare și încălcarea regulilor privind protecția consumatorilor.

În rezultatul controalelor au fost întocmite 6 procese verbale de aplicare a sancțiunilor și prescripții de înlăturare a neconformităților constatate.

În cadrul controalelor s-au depistat încălcări a legislației în vigoare privind comercializarea produselor alimentare din unități mobile și anume:

– Comercializarea produselor alimentare din unități mobile neautorizate sanitar-veterinar.

– Comercializarea produselor alimentare neconforme cerințelor legislației în vigoare.

– Comercializarea produselor alimentare fără depunerea notificării la Autoritățile Publice Locale.

– Comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Astfel, s-au întocmit 7 procese verbale de contravenții administrative și sau retras din comerț 97 kg de produse alimentare neconforme.

În conformitate cu același Ordin, inspectorii Secției Controlul Siguranței Alimentelor a DTSA Sîngerei au efectuat controale inopinate în mai multe unități de comerț cu produse alimentare . Conform totalurilor controalelor efectuate, au fost întocmite 11 procese verbale de conrol, dintre care 4 procese verbale cu privire la contravenție și 7 prescripții de înlăturare a neajunsurilor constatate.

Managerii unităților comerciale au fost preveniți asupra necesității de intensificare a autocontrolului intern la toate etapele lanțului alimentar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: