Veaceslav Platon a fost audiat în dosarul furtului miliardului

Veaceslav Platon a fost escortat la amiaza zilei de ieri, 30 decembrie, la Procuratura Generală pentru audieri în legătură cu furtul miliardului.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Amintim că la data de 20 decembrie curent, procurorul general ucrainean, Ruslan Reaboșapka, a emis o solicitare către procurorul general al Republicii Molodva, Alexandr Stoianoglo, prin care se cere întoarcerea lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei, solicitare care este examinată conform legii de către autoritățile din Republica Moldova.

La 14 decembrie 2018,Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august 2016. La data de 30 august, omul de afaceri a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

La 25 iulie 2016, procurorii din RM au emis un mandat de arest, pentru 30 de zile, pe numele lui Platon, iar la 26 iulie același an, acesta a fost dat căutare internațională și reținut de către organele de drept ale Ucrainei.

Iar 22 februarie curent, Ministerul rus de Interne i-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, de organizarea unei grupări criminale internaționale și retragerea ilegală a 37 de miliarde de ruble din Rusia, în perioada 2013-2014.


Pub