(video) Cum vor petrece miniștrii sărbătorile: „Acasă, cumințel cu soția, sărbătorim frumușel”

Niciunul dintre miniștrii din Guvernul Chicu nu va pleca în vacanță peste hotare în acest an. Toți într-un cuvând au declarat că vor petrece Revelionul acasă, în sânul familiei. Cât despre bugetul cheltuit pentru masa de sărbătoare, acesta este diferit pentru fiecare membru al Cabinetului de miniștri, dar majoritatea spun că de subiectul respectiv se ocupă soțiile.

Iată ce au răspuns miniștrii și guvenatoarea Găgăuziei la întrebările despre vacanță și bugetul pentru masa de sărbătoare:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi: „Stau acasă cumințel cu soția, sărbătorim frumușel Revelionul, ca în orice altă familie. În ultimul timp prefer să stau acasă, să mă odihnesc. Nu pot să spun că în fiecare an tradițional merg la saună, dar bucatele tradiționale, salata Olivier, răcitura, sarmalele dacă reușim să le gătim cu soția, sunt pe masă. 1.000 -1.500 de lei, cam la atât se ridică o masă de acest gen, pur tradițională, fără bucate glamuroase”.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju: „Acasă cu familia, nu planific nicio vacanță. Vacanța cea mai bună este în sânul familiei, acasă, la noi întotdeauna sărbătorile de iarnă au fost ale familiei. Soția se ocupă, nu o să mă credeți, dar e masa de sărbătoare. De obicei sărbătorim Crăciunul pe data de 7 ianuarie, atunci soția are grijă de pregătirea mesei, eu cu paharul de vin pe masă, dar nimic deosebit”.

Ministrul Educației, Corneliu Popovici: „Revelionul îl petrecem la Chișinău, acasă, cu copiii care au revenit. Crăciunul cred că tot la Chișinău. Planific o deplasare la părinți, la țară, în nordul Moldovei. Bugetul îl planifică doar soția, eu îl realizez, îl implementez”.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, viceprim-ministru: „Pe data de 1 voi fi de serviciu la Ministerul Finanțelor, pe data de 7 ianuarie nu voi fi în țară, plec în România, necesități familiale. Nu am calculat, soția se ocupă de buget, dar în limita salariului pe care îl primim”.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi: „Sunt acasă cu familia. Pentru noi Revelionul e o sărbătoare familială, ne adunăm toți împreună, familia, părinții, copiii. Bugetul este de câteva mii de lei, până la 3.000 ne încadrăm”.

Guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah: „Sărbătorim acasă, așa cum fac toți, e normal. Nu știu câți bani voi cheltui pentru masa de sărbătoare, încă nu am planificat. Pregătesc sarmale, tot ce e mai gustos”.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc: „Voi fi acasă cu nepotul, cu soția, poate vom ieși în PMAN pe 31, se așteaptă un concert extraordinar. Despre buget o întreb pe soție, apoi vă raportez”.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu: „La muncă. Am planificat să fiu pe loc, deoarece Poliția, dar și mai mulți angajați din cadrul MAI se vor afla la serviciu și am decis să fiu cu ei, la asigurarea ordinii publice, astfel încât cetățenii să se simtă bine și în aceste sărbători”.


Pub