Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

31 Dec. 2019 / 10:43

Tariful pentru furnizarea gazelor naturale nu va creşte

Tariful pentru furnizarea gazelor naturale în Republica Moldova nu va creşte. Asigurarea a fost dată de preşedintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban în cadrul unei şedinţe convocată astăzi la Guvern.

Preşedintele „Moldovagaz” a informat despre faptul că societatea a extins contractul cu Gazprom, de furnizare a gazelor naturale pentru un an. De asemenea, a fost semnat cu Gazprom un supliment de extindere a contractului de tranzit a gazelor prin teritoriul Republicii Moldova. În conformitate cu Acordul de operare a punctului de interconectare în Republica Moldova, vor fi furnizate prin intermediul staţiei de măsurare Grebinichi 8 milioane de metri cubi zilnic şi prin punctul Alexeevca – 4 milioane de metri cubi. La necesitate volumele pot fi crescute.

Totodată, Vadim Ceban a spus că scenariul alternativ de furnizare a gazelor prin revers este perfect funcţional şi poate fi pus în aplicare la necesitate.

Menţionăm că premierul Ion Chicu a convocat astăzi, 31 decembrie o şedinţă menită să verifice situaţia cu furnizarea gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 1 ianuarie 2020. La şedinţă au participat vicepremierul Puşcuţa, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi şi conducerea SA „Moldovagaz”.

 

Comentarii