07:00:04 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Țurcanu, FUNCȚIE importantă în cadrul PUN. Octavian Țîcu se compară pe sine și pe Țurcanu cu Ion Inculeț și Ion Pelivan. Ce spune despre BLOCUL format din cinci partide unioniste: „Nu vom face parte din COLHOZURI unioniste”

Politică 31.12.2019 11:27 Vizualizări4425 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vlad Țurcanu, FUNCȚIE importantă în cadrul PUN. Octavian Țîcu se compară pe sine și pe Țurcanu cu Ion Inculeț și Ion Pelivan. Ce spune despre BLOCUL format din cinci partide unioniste: „Nu vom face parte din COLHOZURI unioniste” captură


La o zi după ce a demisionat din funcția de președinte al Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu a anunțat că aderă la Partidul Unității Naționale (PUN) condus de deputatul Octavian Țîcu. Cel mai probabil, Țurcanu se va alege cu funcția de prim-vicepreședinte al PUN și va fi candidatul formațiunii la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 Hâncești, care vor avea loc pe 15 martie 2020.

„Mă alătur lui Octavian Țîcu, pentru ca împreună să consolidăm polul românesc, să dăm o replică pentru PSRM. Ulterior, vrem să-i adunăm împreună pe cei care gândesc ca noi. Orgoliul și alte slăbiciuni omenești trebuie să cedeze în astfel de perioade istorice. Sunt sigur că vor fi colegi din PPR care mă vor urma, chiar dacă acum sunt puțin surprinși de decizia mea”, a anunțat astăzi Vlad Țurcanu, într-o conferință de presă susținută împreună cu Octavian Țîcu.

La rândul său, liderul PUN a menționat că gestul lui Vlad Țurcanu este unul „inedit” pentru politica din R. Moldova. „Din postura de președinte de partid, a acceptat să se alăture PUN. Acest gest vine dintr-o fibră genetică. Vlad Țurcanu este din Răzeni, de unde provin doi mari oameni politici ai Basarabiei – Ion Inculeț și Ion Pelivan. Conlucrarea dintre cei doi oameni politici a făcut posibilă Unirea… Eu cred că această colaborare pe care o vom avea cu Vlad Țurcanu va da naștere acestei generații a reîntregirii după un secol de la Unire. Obiectivul PUN este de a coopta personalități emblematice, personalități integre, care au merite incontestabile în susținerea cauzei românești și proeuropene”, a spus Țîcu.

Deputatul a mai adăugat faptul că, la începutul anului 2020, va avea loc ședința Consiliului Republican al PUN, în cadrul căruia va propune ca Vlad Țurcanu să fie ales prim-vicepreședinte al formațiunii. De asemenea, liderul PUN nu exclude că Vlad Țurcanu va fi candidatul formațiunii la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38: „Venirea lui Vlad Țurcanu ne oferă o perspectivă încurajatoare și de speranță și cu siguranță va fi o candidatură importantă”.

Citește și: Cinci partide din R. Moldova au semnat pentru înființarea unui BLOC POLITIC „ce va activa permanent”: „Doar în cadrul NATO și UE, prin revenirea în componența României”

În alt context, Țîcu a explicat de ce formațiunea sa nu a acceptat oferta Partidului Liberal de consolidare a partidelor unioniste.

„Noi am făcut o ofertă foarte clară și nu este doar pentru unioniști. Este un proiect de țară pentru toți. Vedem afinități și cu PAS, PPDA și chiar PD, în condițiile în care va fi un partid proeuropean și românesc autentic. Noi nu ne disociem de cei care reprezintă spiritul românesc și european, dar cetățenii vor decide pe cine susțin. Dar vă spun cu siguranță că noi nu vom face parte din colhozuri unioniste, din muzee cu ștampile și din oameni expirați politic. Asta pentru că ei sunt toxici”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md