Linkuri accesibilitate

Putin îi felicită pe liderii separatiști din Abhazia și Osetia, dar „uită” de președinții Ucrainei, Georgiei, Țărilor Baltice și Poloniei


Centrul orașului Simferopol, capitala peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia. 30 decembrie 2019
Centrul orașului Simferopol, capitala peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia. 30 decembrie 2019

Președintele Vladimir Putin, nu i-a felicitat oficial de Anul Nou pe mai mulți lideri europeni – printre care și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe președinta Georgiei, Salome Zurabishvili, și pe liderii Estoniei, Lituaniei și Letoniei, precum și pe prețedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Putin a felicitat 41 de lideri naționali, a anunțat Kremlinul ieri.

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că lista celor 41 ar putea fi completată.

„Zelenskiy și Putin au vorbit ulterior prin telefon, la 31 decembrie, la inițiativa președintelui ucrainean”, a spuis Peskov.

Printre cei felicitate de Kremlin s-au numărat președintele american Donald Trump, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele chinez Xi Jinping, cancelara Germaniei Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și președintele venezuelean Nicolas Maduro.

Nu au fost uitați pe lista lui Putin nici liderii autoproclamați ai regiunilor separatiste ale Georgiei – Abhazia și Osetia de Sud.

Nici în 2018 Putin nu i-a felicitat de Anul Nou pe președintele ucrainean, Petro Poroshenko, și pe președinta Georgiei, Salome Zurabishvili.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG