Linkuri accesibilitate

Cinci formațiuni politice semnează pentru consolidarea forțelor unioniste din Republica Moldova


Declarația de unire a Basarabiei cu România (Sursa: Arhivele Naționale Istorice Centrale)
Declarația de unire a Basarabiei cu România (Sursa: Arhivele Naționale Istorice Centrale)

Cinci formațiuni politice au semnat pentru consolidarea forțelor unioniste din Republica Moldova „în scopul apropierii și realizării reîntregirii neamului românesc, prin unirea cu România”. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Partidul Uniunea Salvați Basarabia.

Într-un comunicat de presă citat de agenția IPN și semnat de către reprezentații celor cinci formațiuni se spune că decizia a fost luată „ținând cont de accentuarea pericolului expansiunii influenței Federației Ruse în Republica Moldova prin metode, inclusiv hibride, de dezbinare și segregare socială și etnică, de acaparare a spațiului mediatic, precum și prin staționarea ilegală a armatei de ocupație, preluarea de obiective strategice, încercările de federalizare”.

Formațiunile semnatare sunt conștiente de faptul că „singura șansă, indiferent de originea etnică a fiecăruia, la o viață sigură și prosperă, este doar în cadrul NATO și UE, prin revenirea în componența României”.

XS
SM
MD
LG