Anul Nou la Rio – Peste 2.000 de poliţişti vor asigura securitatea pe plaja Copacabana

by D M
Distribuiti mai departe...

Autorităţile din Rio de Janeiro au mobilizat peste 2.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea festivităţilor de Anul Nou pe celebra plajă Copacabana, unde, marţi seară, se vor aduna circa 3 milioane de petrecăreţi, transmite AFP.

În total, peste 15.000 de agenţi ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi în întregul stat Rio, conform unui anunţ făcut de poliţia militară.

Numărul poliţiştilor prezenţi pe Copacabana va fi uşor superior celui de anul trecut: 2.049 faţă de 1.941 la 31 decembrie 2018.

„Anul acesta ne aşteptăm să depăşim 2,8 milioane de persoane pe plaja Copacabana. Hotelurile sunt pline în procent de 90%”, a declarat săptămâna trecută guvernatorul statului Rio, Wilson Witzel.

Primăria a anunţat că va instala 7 ecrane gigantice de-a lungul plajei pentru ca publicul să poată asista la concertele care vor fi organizate, în principal, pe o mare scenă în faţa Copacabana Palace. Organizatorii au instalat, de asemenea, 800 de toalete mobile şi patru unităţi de acordare a primului ajutor.

Focurile de artificii se anunţă din nou extrem de spectaculoase: 16,9 tone de artificii vor fi lansate de pe 10 barje aflate pe mare la câţiva zeci de metri de ţărm, iar spectacolul va dura 14 minute.

Municipalitatea a mobilizat, de asemenea, 120 de autospeciale colectoare de gunoi. Anul trecut, 385 de tone de gunoi au rămas pe nisip după petrecerea de Anul Nou.

AGERPRES


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...