/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 40 de persoane, rănite în urma accidentelor din weekendul trecut

missing
31 decembrie 2019, ora 10:21

O persoană a decedat, iar alte 45 au fost rănite în urma celor 35 de accidente rutiere produse în weekendul trecut. 

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, un bărbat din raionul Ocnița a suportat un traumatism incompatibil cu viața și a decedat până la sosirea echipei AMU. Cei 35 pacienți cu diferite leziuni au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

În perioada 27-29 decembrie, AMUP a fost solicitat de 6442 de pacienți, care au primit asistență medicală la etapa de prespital în regim non-stop.

În această perioadă au fost înregistrate 839 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 92 accidente vasculare cerebrale. De asistență medicală urgentă au beneficiat 1292 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 21 pacienți cu sindrom coronarian acut.

În perioada menționată, Serviciul AMUP a fost solicitat la 644 pacienți cu infecții respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 405 copii. Ulterior, 189 de pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitaliceștii, dintre care 21 maturi și 168 copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram