/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Stația de epurare din Chișinău, evaluată de organizații din cinci țări, interesate să investească în modernizare

missing
31 decembrie 2019, ora 12:06

Mai multe organizații din diferite state sunt interesate să facă investiții în modernizarea stației de epurare din Chișinău. Acestea au trimis reprezentanți pentru a evalua situația și a veni cu propuneri. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, în cadrul căreia și-a anunțat programul pentru anul viitor.

„Am permis mai multor organizații din diferite țări să facă evaluarea pe cont propriu la stația de epurare. Sunt din Rusia, Turcia, Spania, Germania, Polonia.

Sunt două opțiuni: ori se continuă pe proiectul acesta, care este în întârziere foarte mare, cu angajamente depășite de timp și resurse financiare, ori o să revedem absolut politica care va fi adoptată. Vrem să vedem toate opțiunile care există, începând cu investiții și finalizând cu credite. Planificăm în luna ianuarie să ne dedicăm acestui subiect”, a declarat Ceban.

De asemenea, autoritățile municipale mizează pe construcția unei stații de prelucrare a deșeurilor în Chișinău, în baza unor proiecte investiționale.

Ion Ceban a precizat că sunt deja vreo șapte companii interesate și de acest domeniu. Primarul a dat asigurări că nu este vorba de o stație de ardere a deșeurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram