Trimite e-mail | Printeaza
IT
30.12.2019

Piața serviciilor de comunicații electronice a înregistrat scădere a veniturilor, în trimestrul trei al anului 2019

Piața serviciilor de comunicații electronice a înregistrat scădere a veniturilor, în trimestrul trei al anului 2019

În perioada iulie – septembrie 2019, volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă, Internet mobil, telefonie fixă, Internet fix, retransmisia programelor audiovizuale, alte activități în domeniul comunicaţiilor electronice) a scăzut, față de trimestrul trei al anului 2018, cu 2,1% și a însumat 1 mld. 582,3 mil. lei. Aceste date se conțin în Raportul privind evoluţia pieţei de comunicaţii electronice în trimestrul trei al anului 2019, publicat astăzi pe pagina web oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Cea mai semnificativă scădere a veniturilor – de 22,4% - a fost atestată pe piața serviciilor de telefonie fixă, însumând 106,5 mil.lei. Totodată, veniturile obținute din vânzarea serviciilor TV contra plată s-au diminuat cu 11,2%, alcătuind 36,3 mil.lei, iar veniturile obținute din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă s-au micșorat cu 0,4% și au totalizat 831,7 mil. lei. Veniturile realizate din alte activități în domeniul comunicațiilor electronice au scăzut cu 13,7% și au alcătuit 175,2 mil. lei.

În același timp, pe alte două segmente de piață - Internet mobil și Internet fix - au fost atestate creșteri semnificative. Veniturile obținute din vânzarea serviciilor de Internet mobil au crescut cu 9% și au depășit cifra de 306 mil. lei, iar

Cel mai mare venit mediu lunar per utilizator (ARPU) a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la Internet fix – de 176,2 lei. Pe piața accesului dedicat la Internet mobil dedicat și cea de telefonie mobilă venitul mediu lunar a fost de 83,6 lei și, respectiv, de 78 lei. Pe celelalte segmente de piață acest indicator a avut următoarele valori: Internet mobil prin smartphone – 39,1 lei, televiziune contra plată – 36,1 lei și telefonie fixă – 32,7 lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus