Indonezia: O femeie a fost sfâșiată de un tigru de Sumatra. Trupul dezmembrat a fost găsit de localnici

O femeie în vârstă de 30 de ani a devenit a cincea persoană ucisă luna aceasta de tigri în provincia indoneziană Sumatra de Sud, au informat media locale citate luni de DPA.

Foto: https://www.digi-animalworld.tv/

Portalul de ştiri Tribun Sumsel a relatat că victima, identificată drept Sulistiawati, a fost atacată vineri în apropierea unei băi publice din localitatea Padang Bindu situată în districtul Muara Enim. Trupul ei a fost găsit dezmembrat, nu departe de clădire, citează Agerpres.

Directorul agenţiei pentru conservarea patrimoniului natural din Sumatra de Sud, Genman Suhefti Hasibuan, a declarat sâmbătă că a primit un raport de la angajaţii aflaţi pe teren în care se confirma atacul.

Mama victimei, Ratemi, a povestit presei locale că fiica sa a plecat dimineaţa pentru a merge la baia publică şi apoi pe plantaţia sa de durian, însă nu a revenit acasă. Ea a povestit că s-a temut că fiica ei a fost atacată de un tigru. „Fratele meu a venit de pe plantaţia de cafea şi ne-a spus că s-a întâlnit cu un tigru, care avea circa doi metri lungime”, a declarat ea.

Mai mulţi săteni au plecat să o caute pe Sulistiawati şi i-au găsit trupul dezmembrat, potrivit relatărilor.

La jumătatea acestei luni, un tigru de Sumatra a ucis un agricultor indonezian pe o plantaţie de cafea din Sumatra de Sud. Cu o săptămână înainte, un alt agricultor a fost atacat într-o zonă învecinată, în apropiere de Pagaralam.

Luna trecută, tigrii au sfâşiat un agricultor şi au rănit grav doi turişti indonezieni, în două incidente petrecute separat în aceeaşi provincie.

Un responsabil al agenţiei locale pentru conservarea tigrului de Sumatra, Martialis Puspito, a dat vina pentru aceste incidente pe activităţile umane excesive, care sunt responsabile, potrivit spuselor sale, de distrugerea habitatului acestei specii. „Nu putem vâna tigri pentru că jungla este habitatul lor, aşa că depinde de oameni să se ţină departe”, a spus el la începutul acestei luni.

Incidentele dintre animale şi oameni sunt frecvente în arhipelagul din Asia de Sud-Est.

Tigrul de Sumatra este în pericol critic de extincţie, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), care estimează că numărul exemplarelor care trăiesc în prezent în mediul natural a scăzut sub 400.


Pub