Coreea de Nord: Kim Jong Un cere măsuri urgente privind situația economică „gravă”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat pe principalii responsabili ai Partidului Muncitorilor că ţara sa cunoaşte o situaţie economică „gravă”, şi a cerut instituirea de măsuri urgente, transmite AFP.

Foto: Reuters

Declaraţiile sale, relatate de presa oficială nord-coreeană, intervin în contextul unei sesiuni plenare a partidului deschise sâmbătă, cu câteva zile înainte de termenul final al ultimatului lansat pentru sfârşitul anului de Phenian Washingtonului, scrie Agerpres.

În lipsa unor progrese în discuţiile legate de programul nuclear nord-coreean, Kim Jong Un a promis Statelor Unite un „cadou de Crăciun”.

Liderul nord-coreean, care prezidează sesiunea, a afirmat că a venit momentul să se dea o 'cotitură decisivă' dezvoltării economice a ţării.

El le-a prezentat responsabililor de partid „sarcini” de îndeplinit „pentru a îndrepta de urgenţă situaţia gravă pe care o întâmpină principalele sectoare industriale ale economiei naţionale”, a relatat luni agenţia KCNA.

Coreea de Nord nu publică niciodată statistici economice, singurele cifre disponibile referitoare la rezultatele sale financiare provenind din străinătate.


Pub