TVR Moldova va emite pe frecvență națională

TVR Moldova va putea transmite programele pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Consiliul Audiovizualului de la Chişinău a votat unanim pentru acordarea frecvenţei naţionale pentru Televiziunea Română.

Foto: TVR Moldova

În scurt timp, toţi locuitorii Republicii Moldova vor putea viziona știrile și programele televizate produse de studioul Televiziunii române de la Chişinău, scrie TVR Moldova.

TVR Moldova va deţine frecvenţa naţională până la 1 martie 2020 - termenul la care R. Moldova s-a angajat să sisteze emisia analogică şi să treacă la definitiv la televiziunea digitală terestră.

„S-a făcut dreptate după 12 ani de când TVR a rămas fără frecvenţă, aceasta fiind retrasă abuziv în 2007, de către guvernarea comunistă”, scrie TVR Moldova.

Cazul a ajuns la CEDO, iar TVR a revenit în Republica Moldova abia în decembrie 2013, în urma unei înţelegeri amiabile între Guvernele celor două state româneşti, dar postul nostru de televiziune poate fi văzut acum doar prin reţelele de cablu.

UNIMEDIA amintește Televiziunea Română a anunțat, la 18 septembrie, că a decis să solicite oficial recuperarea frecvenţei naţionale de emisie la care a renunțat compania „Telestar Media”, deținătoarea licenței de emisie a postului tv Canal 2.

Televiziunea Română planifică să recupereze frecvenţa naţională pentru a putea difuza programele programelor postului TVR pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Anterior, Televiziunea Română a emis în Republica Moldova pe frecvenţa de stat nr. 2. Însă la 7 septembrie 2007, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a acordat acest drept televiziunii Canal2. Reamintim că astăzi, compania „Telestar Media” a anunțat că renunță la frecvența națională pe care emite Canal 2.


Pub