Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Posturile de televiziune TVR Moldova…

Posturile de televiziune TVR Moldova și Primul în Moldova au obținut dreptul de a emite pe frecvențele naționale

Posturile de televiziune TVR Moldova și Primul în Moldova au obținut dreptul de a emite pe frecvențele naționale în format analogic terestru. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Audiovizualui la ședința de luni, 30 decembrie.

Astfel, potrivit rezultatului concursului anunțat prin Decizia CA nr. 57/189 din 08 noiembrie 2019, astăzi, 30 decembrie, membrii CA au anunțat că TVR Moldova va emite în rețeaua statală nr. II, iar Primul în Moldova va emite în rețeaua de stat nr. III de televiziune analogică terestră, rețea pe care anterior a emis postul Prime TV.

Cele două posturi de televiziune au obținut dreptul de a emite pe frecvențele naționale până la 1 martie 2020.

Concursul a avut loc în condițiile în care Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020.

Rețelele de stat analogice II și III au devenit libere după ce posturile de televiziune Canal 2 și Prime au renunțat să emită în acest format.

Ulterior, MEI a subliniat, într-un comunicat de presă, că emisia posturilor TV a posturilor TV Canal 2 și Prime în formatul vechi (analog) a fost sistată din propria inițiativă și a solicitat CA ca cele două rețele eliberate să fie scoase la concurs „în regim de urgență”, pentru ca statul să nu fie prejudiciat.

Republica Moldova, alături de alte 103 țări, a ratificat Acordul regional Geneva 2006. Conform acestuia, țările s-au angajat să sisteze emisia în format analog începând cu 17 iunie 2015. Republica Moldova, pe intern, a prelungit termenul până la 1 martie 2020.