19:02:52 16.04.2024
Stiri

Avertismentul unui deputat de la PAS, în legătură cu vizita lui Dodon în Turcia: „Este ALERTĂ maximă! Ultima dată când așa ceva s-a întâmplat, șapte cetățeni turci au fost deportați ilegal și condamnați la ani grei de pușcărie în Turcia”

Politică 30.12.2019 10:21 Vizualizări3162 Autor: Ziarul National
Avertismentul unui deputat de la PAS, în legătură cu vizita lui Dodon în Turcia: „Este ALERTĂ maximă! Ultima dată când așa ceva s-a întâmplat, șapte cetățeni turci au fost deportați ilegal și condamnați la ani grei de pușcărie în Turcia”


Președintele Igor Dodon, alături de premierul Ion Chicu, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, dar și alți demnitari de stat, se află în Turcia unde vor avea întrevederi cu Recep Tayyip Erdoğan.

„Agenda de lucru include întrevederi cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, cu președintele Marii Adunări Naționale (Parlamentului) a Turciei, Mustafa Șentop, întrevederi bilaterale ale miniștrilor. De asemenea, voi prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în domenii precum: conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere; transportul internaţional combinat de mărfuri; cooperarea în domeniul științei și tehnologiei ș.a. Republica Turcia este partenerul nostru strategic. Vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare”, a declarat președintele Dodon.

De partea cealaltă, reprezentanții opoziției de la Chișinău spun că s-ar pregăti un nou târg ascuns dintre autoritățile R. Moldova și cele din Turcia. Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, spune că ultima dată, când s-a întâlnit Vlad Plahotniuc cu Erdogan, s-au întâmplat mai multe lucruri.

„În curând pe pagina lui Dodon va apărea așa o poză (poză cu Erdogan). Eu zic că este alertă maximă! Ultima dată când așa ceva s-a întâmplat, șapte cetățeni turci au fost deportați ilegal din țară și, ulterior, au fost condamnați la ani grei de pușcărie în Turcia. Fără nici un motiv real și plauzibil. „Întâmplător”, la scurt timp după asta, Turcia a contribuit financiar la reparația clădirii Președinției și la construcția „Arenei Chișinău”.

Când va plasa poza sa cu Erdogan și ne va spune că Turcia va contribui financiar la construcția vreunui aeroport, aerodrom sau cosmodrom, să nu uităm să-l întrebăm care e costul „investiției”. Și nu cel fixat în acordurile semnate cu „partenerul său strategic”, ci cel real – discutat și convenit în mod verbal ca între adevărați „oameni de stat”...”, a scrs Litvinenco pe pagina sa de Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md