18:37:58 18.04.2024
Stiri

Colegii lui Vlad Țurcanu comentează plecarea acestuia de la șefia PPR: „Nu cred că există un asemenea precedent în istoria RM ca un președinte să-și părăsească echipa pentru că aceasta a votat altfel decât și-ar fi dorit dânsul și să plece la alta!”

Partide/Comunicate 30.12.2019 18:27 Vizualizări3500 Autor: Ziarul National


Colegii lui Vlad Țurcanu comentează plecarea acestuia de la șefia PPR: „Nu cred că există un asemenea precedent în istoria RM ca un președinte să-și părăsească echipa pentru că aceasta a votat altfel decât și-ar fi dorit dânsul și să plece la alta!”

Anunțul de astăzi al lui Vlad Țurcanu care și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Popular Românesc (PPR), pentru că are o altă viziune decât ceilalți colegi ai săi vizavi de unificarea dreptei unioniste, i-a surprins pe colegii săi.

Decizia a venit după ce Biroul Politic Permanent al Partidului Popular Românesc a luat act de adresa din 18 decembrie 2019 a Partidului Liberal către toate partidele unioniste din Republica Moldova și a salutat ideaa constituirii în Republica Moldova a unei Mișcării Unioniste largi.

„Absolut năucitoare declarația de demisie a președintelui Partidului Popular Românesc după deciza unanimă a Biroului Politic de a sprijini inițiativa de unificare a dreptei unioniste. Nu cred că mai există un asemenea precedent în istoria R. Moldova ca un președinte să-și părăsească echipa pentru că aceasta a votat altfel decât și-ar fi dorit dânsul și să plece la alta! Prin această decizie echipa PPR a dat dovadă de maturitate politică și capacitate de a trece peste ranchiună și resentimente în nimele unificării forțelor unioniste!”, a comentat plecarea lui Țurcanu vicepreședinta PPR, Tatiana Potâng.

CITIȚI și DOC // ZECE partide din R. Moldova, îndemnate să creeze „un singur front larg de luptă” - Mișcarea Unionistă din R. Moldova

Într-un comunicat de presă al PPR se arată că dacă unificarea acestui segment politic s-ar fi produs înainte de alegerile parlamentare și locale din februarie și, respectiv, octombrie 2019, așa cum a insistat Partidul Popular Românesc și predecesorul lui de drept, structura politică a guvernării ar fi avut azi o cu totul altă față.

„PPR califică consecințele anului politic 2019 drept dezastruoase pentru Republica Moldova. Înlocuirea la putere a unui regim oligarhic al marii corupții cu un regim marionetă al Federației Ruse sunt trepte de coborâre în infern. Regimul actual, constituit din simbioza hibridă a celor două, este preocupat eminamente de transformarea Republicii Moldova într-un apendice politic și bază militară a Rusiei. Reieșind din această realitate, unificarea forțelor unioniste devine un imperativ de neamânat. Orice fragmentare menținută din orgolii personale, de grup ori din alte varii motive este contraproductivă interesului național. În consecință, PPR își declară sprijinul în constituirea Mișcării Unioniste, este dispus să participe activ la consolidarea și atingerea scopurilor ei și cheamă toate formațiunile politice de pe segmentul unionist să se alăture”, cităm din declarația PPR.

Amintim că Vlad Țurcanu a optat pentru o colaborare a PPR cu Partidul Unității Naționale (PUN), condus de Octavian Țîcu. Anterior, Țîcu spunea că, în urma unei eventuale colaborări, PPR urma să fie absorbit de către PUN.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md