Locuitorii unei curti din sectorul Rascani lupta pentru terenul de joaca pe care ar putea aparea un bloc

by D M
Distribuiti mai departe...

De câteva zile, locatarii de pe strada Florilor 30/1, sectorul Rascani, bat alarma dupa ce s-au trezit fara teren de joaca. In locul acestuia urmeaza sa se inalte un imobil. Disperati, oamenii scriu mesaje pe retele de socializare, cheama jurnalisti la fata locului pentru a vedea cat de grava este situatia si pentru a sensibiliza autoritatile. Speranta proprietarilor de apartamente din zona este cu atat mai mica cu cat noul primar al Capitalei a promis in campania electorala ca va pune punct mafiei imobiliare. Iar in ciuda acestor lucruri, oamenii continua sa fie terorizati. Elementele de joaca au fost demontate noaptea. Despre acest lucru a anuntat pe Facebook membrul Partidului Nostru, Ilian Casu, dupa ce a discutat cu mai multi oameni de acolo.

Despre terorismul in construcții la Florilor 30/1 și indiferenta șefilor de la Primăria Chișinău.

Despre terorismul in construcții la Florilor 30/1 și indiferenta șefilor de la Primăria Chișinău.

Опубликовано Ilian Cașu Понедельник, 30 декабря 2019 г.

Casu spune ca a vazut cu ochii lui bucati de caruseluri taiate cu un fierastrau electric sia runcate pe o proprietate privata.

«Viceprimarul Victor Chironda era obligat sa vina in fata oamenilor pentru a le povesti care-i situatia cu aceasta firma, implicata in lucrari. Ce fel de acte a primit de la Directia Arhitectura si Urbanism si de ce-si permite sa actioneze astfel», a intrebat Casu.

„În situații de genul acesta, Victor Chironde trebuia să fie acolo din prima zi, nu sa trimită un vicepretor sau pe altcineva. Din cauza asta, firma respectiva a inteles ca poate face ce vrea. Am văzut documentele oamenilor in care este clar indicat că acest teren aparține locuitorilor casei care se intindepe strada Florilor 30/1. Dar in Chișinău, te poți trezi cu un buldozer care distruge un teren de joacă ”, a spus Casu.

„Ne-am adresat public procurorului general Alexandr Stoianoglo. Aici se cere o ancheta penala urgentă. Dacă instituțiile statului nu opresc de urgență acest terorism, această practică va continua. Nu vedem dorința lui Ion Ceban și a echipei sale de a face ceva în această situație. Noi, „Partidul Nostru Chișinău” am fost la fața locului și am discutat cu locuitorii acestei curți. Ne-am asumat responsabilitatea de a ridica acest subiect la nivel public și de a vorbi despre el. Vă promitem că vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații „, a spus Ilian Casu.

Intre timp, surse din Primarie ale portalului 1news.md spun ca proprietarul firmei de constructie care vrea sa ridice imnobilul pe terenul de joaca al copiilor este proprietarul unuia dintre celemaimari lanturi de magazine din Moldova – Iurie Mihalache.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...