/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Doi din cei 10 studenţi israelieni, cercetați într-un dosar legat de trafic de droguri, trimiși pe banca acuzaților

missing
30 decembrie 2019, ora 11:50

Doi din cei zece cetățeni ai Israelului care-și fac studiile la două universități din țara noastră, cercetați într-un dosar legat de trafic de droguri, au fost trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de influență. 

Procurorii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au precizat că  învinuiții și-au recunoscut integral vinovăția. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, riscă amendă de până la 200.000 lei sau închisoare de până la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Amintim că, la 31 octombrie, oamenii legii au făcut descinderi la o grupare care a pus la cale o schemă de trafic cu droguri. Cei doi tineri israelieni, au fost reținuți în flagrant. Ei au fost încătușați la 4 noiembrie la ora 17:30.

Studenții de 23 și 24 de ani de la medicină au încercat să găsească diferite modalități ilegale pentru a nu fi trași la răspundere penală pentru infracțiunile săvârșite și au înfăptuit mai multe acțiuni de corupere și trafic de influență în interes personal, dar și în interesul grupului criminal organizat.

Ambii sunt învinuiți de către procurori de corupere activă și trafic de influență. Unul din aceștia este învinuit și de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. Bărbații au fost reținuți în timp ce urmau să transmită a doua tranșă de bani investigatorului sub acoperire. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. În cazul celui de-al doilea, procurorii îl acuză de intermediere în comiterea infracțiunilor pentru care a fost emis mandatul de arest.

Din grupul criminal, 13 persoane sunt cetățeni străini și două sunt din Moldova. Toate persoanele cercetate au fost supuse testării narcologice, iar 14 din ei, toți studenți străini, au primit rezultat pozitiv la consumul de marijuană.

În total, pe acest caz au fost efectuate 34 de percheziții în raionul Cahul și în capitală. În rezultat, au fost depistate și lichidate două laboratoare de producere, cultivare și prelucrare a plantelor de canabis: unul dislocat în r-nul Cahul, altul în mun. Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram