sâmbătă, 20 aprilie, 2024
11.2 C
Chișinău
HomepageBlogCele mai importante 7 realizări Agrobiznes în 2019

Cele mai importante 7 realizări Agrobiznes în 2019

Recomandate

7 ani de activitate Agrobiznes au trecut repede pentru noi, nu și fără a genera rezultate frumoase în sectorul agricol. Astfel, pe parcursul acestor ani, am reușit să reflectăm cele mai relevante știri, articole, am realizat istorii de succes ce merită a fi cunoscute, dar și prezentat oportunități și recomandări pentru a oferi mai multă siguranță fermierilor.

Totodată, am reușit să dezvoltăm și alte proiecte frumoase, ce vor genera, credem noi, schimbări importante în sector. Vă prezentăm 7 realizări Agrobiznes, reușite a întregii echipe, dar și partenerilor pentru care contează cum va arăta sectorul agrar în următorii ani:

#1. Lansarea platformei Studii

Tot mai puțini tineri optează pentru o profesie agricolă, iar lipsa specialiștilor în domeniu afectează dezvoltarea sectorului. Totuși, agricultura este un sector important, iar afacerile lansate pot genera venituri substanțiale, dacă sunt realizate corect. Astfel, ne-am propus să prezentăm oportunitățile de care pot beneficia tinerii optând pentru o specialitate agricolă, dar și informațiile necesare acestora. Platoforma a fost dezvoltată în parteneriat cu Proiectul USAID/APM. Pentru a accesa platforma studii, accesați acest link.

#2. Realizarea evenimentelor

Primul eveniment Agrobiznes dedicat tinerilor ce-și fac studiile în agricultură a fost realizat în luna noiembrie și a adunat circa 90 de participanți. 10 speakeri au ales să le fie alături pentru a inspira, prezenta oportunități și facilita formarea tinerilor specialiști în agricultură. Ne propunem și în continuare să contribuim la dezvoltarea unei generații capabile să facă față schimbărilor din sector, asigurându-i cu toată informația necesară în acest sens.

#3. Secțiunea AgroEco

Agricultura ecologică a devenit un trend mondial, iar fermierii din țară s-au dovedit a fi mai puțin pregătiți pentru a face față acestor schimbări. Astfel, cu suportul AED & LED am creat secțiunea AgroEco, unde sunt plasate articole cu cele mai importante subiecte ce țin de sistemul eco de producere, sunt oferite răspunsuri la întrebările pe care le oferă producătorii, dar și prezentate istoriile celor ce reușesc să producă ecologic, bucurându-se de succes pe piața internă sau chiar externă.

#4. Comunitățile Agrobiznes pe Viber

Comunicând, producătorii reușesc să identifice mult mai ușor soluții pentru problemele cu care se confruntă zi de zi. Astfel, am creat 8 comunități pe viber, care includ cele mai importante sectoare agricole, iar în prezent acestea numără deja peste 3 mii de membri.

#5. Realizare reportaje video

Am reușit să devenim cel mai important portal agricol din țară realizând articole scrise la diferite subiecte. Ne propunem să oferim și mai multă culoare evenimentelor din sector realizând și materiale video.

#6. O nouă înfățișare pentru Agrobiznes

Pentru ca timpul petrecut pe Agrobiznes să fie utilizat și mai eficient, am modificat design-ul paginii, astfel încât cititorii să identifice cât mai ușor ceea ce îi interesează.

#7. Agrobiznes – Marcă Comercială

În acest an, am reușit să înregistrăm Agrobiznes în Registrul național al mărcilor. Acest fapt reprezintă o realizare extrem de importantă, deoarece astfel reușim să ne identificăm cu ceea ce transmitem zi de zi cititorilor noștri.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi