(foto) Salvează planeta. Nouă cadouri eco pentru persoane dragi

pexels-photo-3298041-1280×720

Un studiu publicat recent de revista European Heart Journal susține că 5 400 de moldoveni mor anual din cauza aerului poluat. Astfel, pentru un aer mai curat în țara nostră este nevoie de implicarea fiecăruia.

Pentru că Anul Nou este tot mai aproape, iar în seara dintre ani tradițional persoanele dragi își dăruiesc cadouri, Centrul Național de Mediu vine cu câteva recomandări de cadouri.

# Copturi și băuturi de casă (făcute din produse ecologice)

# Vase reutilizabile de calitate ce încurajează obiceiurile eco

# Obiecte vintage sau din magazine de caritate (un cadou frumos pentru persoanele dragi și un ajutor pentru persoanele nevoiașe)

# Plante de cameră sau lumânări naturale în borcane de sticlă

# Produse locale artizanale în containere de sticlă

# Săpunuri neambalate sau uleiuri în ambalaj de sticlă

# Țesături reutilizabile sau hârtie reciclată pentru ambalarea cadourilor

# Detergenți biodegradabili pentru curățare

# Experiențe inedite pentru a crea amintiri împreună.

Un studiu recent publicat de revista European Heart Journal susține că 5 400 de moldoveni mor anual din cauza aerului poluat. „Cifrele persoanelor care se îmbolnăvesc din cauza calității proaste a apei potabile și a traiului în apropierea nemijlocită a depozitelor de deșeuri toxice și gunoiștelor rămâne a fi un mister.”

Aminrim că mișcarea Extinction Rebellion Moldova a organizat în luna octombrie flashmobul „Criza de Mediu ne omoară cu zile”. În cadrul evenimentului au fost vărsați zeci de litri de „sânge” pe harta Moldovei din Piața Marii Adunări Naționale. „Scopul acțiunii constă în a atrage atenția atât a societății civile, cât și a autorităților locale și centrale asupra faptului că, în Republica Moldova, oamenii mor din cauza calității proaste a mediului.”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente