‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLansarea pieței polenizării în Ucraina poate genera venituri de peste un miliard de dolari...

Lansarea pieței polenizării în Ucraina poate genera venituri de peste un miliard de dolari anual

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Peste 80% din plante sunt polenizate cu ajutorul insectelor. În cadrul insectelor, rolul primordial în polenizare revine albinelor (77% din totalul insectelor polenizatoare). Sporul de recoltă în urma polenizării realizate de albine este de 20-500%, în dependență de specie. O bună parte din apicultorii de peste hotare prestează servicii de polenizare, iar ideea s-a dovedit a fi și pe placul ucrainenilor, unde acest serviciu foarte rar este prestat contra plată.

Potrivit lui Oleg Klochko, cofondatorul proiectului Amohive din Ucraina, segmentul de polenizare pe piața din Ucraina ar putea genera, în viitor, venituri de peste 1 miliard de dolari, scrie Seeds.org.ua.

„În Ucraina nimeni nu a evaluat încă potențialul pieței polenizării. Evaluând situația similară din alte țări, se poate afirma că țara noastră nu folosește efectul suplimentar al polenizării, care constituie circa 1 miliard de dolari anual. Pentru comparație: sunt circa 7 mii de apicultori în Canada, 70 de mii în Polonia și peste 200 de mii în Ucraina. Adică avem o întreagă armată de apicultori, dar nu există un serviciu de polenizare”, spune Klochko.

Acesta a mai adăugat că în alte țări dezvoltate, apicultorii obțin o mare parte din venitul lor nu din miere, ci din polenizare, mierii revenindu-i rolul secundar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›