image
Sursa foto: ortodox.md

Jerry Herman, compozitorul unor cântece memorabile interpretate pe Broadway, a murit la 88 de ani

Compozitorul Jerry Herman, compozitorul coloanelor sonore ale unor spectacole memorabile jucate pe Broadway, precum "Hello, Dolly!", "Mame" şi "La Cage Aux Folles", a murit la vârsta de 88 de ani, a confirmat vineri una dintre rudele sale, citată de DPA.

Jane Dorian, o fină de botez a compozitorului, a dezvăluit că Jerry Herman, recompensat de-a lungul anilor cu numeroase premii, inclusiv cu Tony pentru "Hello, Dolly!" şi "La Cage Aux Folles", a murit în cursul zilei de joi.

„Nu există nicio seară în care, undeva în lume, muzica şi versurile lui Jerry Herman să nu fie cântate de o doamnă cu o perucă roşie sau de o doamnă cu o goarnă sau de un bărbat între două vârste care poartă o perucă şi un boa", se afirmă într-un mesaj publicat pe site-ul celebrului compozitor.

Aceste fraze fac trimitere la rolurile principale din spectacolele "Hello, Dolly", un musical din 1964 de pe Broadway popularizat de Carol Channing, care a murit în ianuarie la vârsta de 97 de ani, "Mame" şi "La Cage Aux Folles", un musical de pe Broadway inspirat din piesa de teatru franceză cu acelaşi titlu scrisă de Jean Poiret.

Cântecul "I Am What I Am" extras de pe coloana sonoră a spectacolului "La Cage Aux Folles" a devenit un imn al mişcării pentru drepturile comunităţii gay în anii 1980.

Jerry Herman şi-a început cariera pe Broadway cu spectacolul "Milk and Honey" în 1961. A colaborat apoi la "Hello, Dolly!" şi "Mame" în 1966 şi a cunoscut succesul suprem în cetatea teatrului newyorkey în 1983 cu "La Cage Aux Folles".

Potrivit site-ului său, Jerry Herman a fost singurul compozitor-textier din istorie care a avut trei musicaluri cu peste 1.500 de reprezentaţii consecutive pe Broadway. Toate cele trei spectacole au fost adaptate apoi în producţii cinematografice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: