image
Sursa foto: captură video

Mărturiile supraviețuitorilor din avionul prăbușit din Kazahstan: „Aeronava a fost strivită ca o cutie de aluminiu”

Un avion cu aproape 100 de pasageri s-a prăbușit, vineri dimineață, în Kazahstan. 15 dintre cei aflați la bord au murit și alți 60 au fost răniți, în urma impactului. Cei care au supraviețuit au povestit însă momentele terifiante prin care au trecut.

Un supraviețuitor al tragediei aviatice, omul de afaceri Aslan Nazaraliyev, a declarat BBC că avionul a început să vibreze violent și oamenii au început să țipe după care aeronava s-a izbit de pământ.

El a spus că o parte din avion a fost strivită ca „o cutie de aluminiu”. El și alții au reușit să iasă și au ajutat alți pasageri să se deplaseze în afara avionului. „A fost urât. Era întuneric. Ne făceam lumină cu telefoanele mobile”, a povestit Nazaraliyev.

Un alt pasager a povestit că a auzit un „sunet terifiant” înainte ca avionul să înceapă să piardă altitudine. „Avionul zbura la o înclinare apoi totul a fost ca într-un film: erau țipete, strigăte și oamenii plângeau”, a povestit acesta.

O altă supraviețuitoare a povestit că aeronava s-a zgâlțâit încă din timpul decolării, iar apoi a realizat că „am lovit ceva”. „Nu era haos la bord, nu erau țipete”, a continuat ea, spunând că apoi a văzut avionul „s-a rupt în două”.

Supraviețuitoare: Aeronava de tip Fokker s-a prăbușit în apropiere de orașul Almaty, la scurt timp după ce a decolat către capitala țării, Nur-Sultan. Avionul a „pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, iar apoi o clădire, au anunțat oficialii din Kazahstan.

În momentul tragediei, în zonă era ceață densă. Încă nu este clar ce rol au jucat condițiile meteorologice. Până la finalizarea anchetei, toate cursele realizate cu acest tip de avion au fost suspendate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: