image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Moneypulația 2019

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, mii de locuitori din stânga Nistrului au fost aduși organizat să voteze pentru candidații socialiștilor. În ziua alegerilor, sute de autocare cu numere transnistrene au transportat oameni la secțiile de votare din orașele din dreapta Nistrului. Transportul a fost organizat de holdingul Sheriff, fapt recunoscut de mai mulți șoferi.

Votanții au fost recompensați pe măsură pentru a-i susține pe candidații PSRM-ului, chiar dacă nu știau nici numele acestora. Ei aplicau ștampilele în dreptul steluței roșii.

Hrăniți cu hrișcă, cârnați, macaroane și distrați cu concerte cu vedete din Rusia, ale căror onorarii depășesc zeci de mii de euro, orheienii și-au ales primarul din primul tur la alegerile locale generale din 20 octombrie. Candidatul Partidului ȘOR, Pavel Verejanu, a câștigat detașat scrutinul, cu 80,03% din voturi.

Și la Bălţi, în cadrul scrutinului local din octombrie, alegerile au fost câștigate din primul tur de Renato Usatâi, liderul formaţiunii Partidul Nostru. Acesta a acumulat 61,93%. În 2015, Usatîi a câștigat, la fel, din primul tur, Primăria Bălți, cu concerte fastuoase cu artiști din Rusia. El a refuzat să dezvăluie sumele pe care le-a plătit interpreților.

Numele lui Renato Usatâi a fost legat de mai multe crime și scandaluri, precum și de atacul raider asupra BC „Universalbank”.

Pe parcursul anului 2014, Renato Usatâi a făcut o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că dacă va ajunge la putere, va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera dintre România și Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: