image
Sursa foto: foto simbol

Statul Islamic a anunțat că a ucis în ziua de Crăciun 11 prizonieri creștini din Nigeria

Statul Islamic a dat publicităţii o înregistrare care ar arăta execuţia a 11 creştini din Nigeria, ca represalii califului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, informează Reuters. Înregistrarea a fost difuzată pe un post de știri online al ISIS, făr sunet, dat cu subtitrare în arabă.

Filmul prezintă oameni în uniforme bej, cu măști negre, aliniați în spatele unor captivi legați la ochi. Zece dintre aceștia din urmă sunt decapitați, iar al 11-lea este împușcat.

Reuters menționează și o altă înregistrare în care se spune că cei uciși sunt din Maiduguri și Damaturu, localități din nord-estul Nigeriei, unde militanții islamiști luptă de mai mulți pentru crearea unui stat separat.

Reuters nu a putut verifica autenticitatea niciuneia dintre înregistrări. Statul Islamic din Provincia Africa de Vest (ISWAP) s-a separat de organizația Boko Haram în 2016 și a devenit grupul jihadist dominant din regiune. Insurgenții islamici au ucis în jur de 30.000 de oameni în nordul Nigeriei în ultima decadă. Califul Abu Bakr al-Baghdadi s-a sinucis în timpul unui raid al forțelor american în Siria, la finele lunii octombrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: