(doc) Peste o lună, Curtea de Apel va examina recursul privind eliberarea înainte de termen a lui Vlad Filat

Magistrații Curții de Apel Chișinu vor examina peste o lună, la data de 29 ianuarie 2020, recursul emis de noul director al Penitenciarului nr.13, Tudor Moraru, prin care a cerut suspendarea hotărârii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat, emisă de Judecătoria Ciocana.

Foto: UNIMEDIA

Astfel magistratul Curții care va decide dacă fostul premier revine în pușcărie sau nu este Igor Mînăscurtă.

Curtea de Apel / Sursa:Curtea de Apel

Amintim că demersul emis de către fostul directorul interimar al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Andrei Saracuța, către Judecătoria Chișinău, privind eliberarea condiționată înainte de termen a lui Vlad Filat, a fost la data de 12 noiembrie curent. Coincidență sau nu, dar anume în acea zi deputații PSRM și PDM au votat pentru demisia Guvernului Sandu.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lângă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.

Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.


Pub