Problema câinilor maidanezi din Chișinău. Cum încearcă noul primar să o soluționeze

maidanezi

Un grup de specialiști din Chișinău va merge în luna ianuarie pentru instruiri la Clinica veterinară municipală din orașul Kiev, Ucraina.

În zilele următoare în acest sens, primăria va trimite o solicitare în adresa primarului orașului Kiev, Vitali Kliciko.

Specialiștii din cadrul Clinicii veterinare municipale din orașul Kiev, Ucraina, împreună cu reprezentanții Centrului de sterilizare a câinilor maidanezi din Chișinău au realizat acțiuni comune de prindere a animalelor fără stăpân din capitală și sterilizarea acestora.

„Acțiunea are ca scop instruirea angajaților serviciilor municipale de profil, în sensul utilizării practicilor umane de prindere a animalelor fără stăpân, precum și sterilizarea lor.

Schimbul de experiență între medicii veterinari și specialiștii hingheri din Chișinău și Kiev va continua.

În zilele următoare vom trimite o solicitare în adresa primarului orașului Kiev, Vitali Kliciko, cu rugămintea ca, în luna ianuarie 2020, un grup de specialiști din Chișinău sa meargă pentru instruiri la Clinica veterinară municipală din orașul Kiev, Ucraina.

Ne propunem soluționarea cât mai urgentă a problemei câinilor maidanezi în Chișinău, deoarece mulți ani acest subiect a fost neglijat de autorități”, spune Ion Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente