/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul a aprobat ratificarea Convenției privind combaterea violenței împotriva femeilor

27 decembrie 2019, ora 17:33

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, adoptată pe 11 mai 2011. 

Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice a fost adoptată de Comitetul de Miniştri ai Consiliului Europei la Istanbul la data 11 mai 2011, fiind recunoscută pe scară largă drept cel mai cuprinzător instrument juridic pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice din perspectiva încălcării drepturilor omului.

Aceasta a intrat în vigoare în anul 2014, la doar trei ani de la adoptare, justificând astfel, statelor membre atât necesitatea de a avea un tratat cu putere de lege care să le ghideze în eforturile lor de a pune capăt violenţei bazate pe gen, cât şi angajamentul lor politic faţă de principiile şi valorile înglobate în Convenţie.

Până în prezent, Convenţia de la Istanbul a fost ratificată de 34 de state – membre ale Consiliului Europei şi semnată de alte 12 state, inclusiv de Republica Moldova. De asemenea, Convenţia a fost semnată de Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram