image
Sursa foto: captură video

Tragedie aviatică în Kazahstan: Un avion cu aproape 100 de pasageri s-a prăbușit; Cel puțin 15 oameni au murit

Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion al companiei Bek Air, cu 98 de pasageri la bord, s-a prăbușit, azi dimineață, peste o clădire cu două etaje, la scurt timp după momentul decolării. Din primele informații, sunt cel puțin 15 morți și 35 de răniți, relatează postul BBC, citat de Mediafax.

Cel puțin 60 de pasageri ai avionului prăbușit, printre aceștia și copii, au fost transportați la spital. Nu mai puțin de 40 de echipaje de ambulanță au fost trimise în zona în care s-a prăbușit avionul, notează CNN.

Aeronava de tip Fokker 100 a companiei Bek Air a decolat de pe Aeroportul Internațional Almaty și efectua un zbor intern spre Astana/Nur-Sultan. La un moment dat, avionul, la bordul căruia se aflau 98 de persoane, s-a prăbușit peste o clădire de lângă aeroport.

Avionul „a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a lovit un zid de beton”, apoi a lovit o clădire, a anunțat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan într-un comunicat. Din primele informații, sunt cel puțin 15 morți, iar salvatorii caută în continuare supraviețuitori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: