image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA propune ca suburbiile Capitalei să beneficieze de mai mulți bani

Suburbiile municipiului Chișinău vor beneficia de transferuri mai mari de la bugetul municipal, cu 15 milioane de lei. Inițiativa a venit din partea fracțiunii Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău.

Astfel, la cele 25 de milioane de lei destinate construcției drumurilor vor fi adăugate încă 10 milioane. Banii vor fi direcționați la reabilitarea drumurilor de acces în următoarele localități: Dumbrava, Bubuieci, Băcioi, Trușeni și Stăuceni. Alte 5 milioane de lei ar urma să fie repartizate suplimentar pentru proiecte, la cele 54 de mil. deja incluse în buget.

„Am optat pentru majorarea taxelor locale la comercializarea produselor de viciu şi lux pentru a avea încasări suplimentare la buget şi pentru redecţionarea acestora spre construcția drumurilor de acces la suburbii. Mă refer aici în special la calitatea drumului Truțeni-Dumbrava, la Bubueci, Băcioi, la suplimenatrea transportului către aceste localități etc. Este extrem de regretabil că am ajuns în anul 2020 cu deficienţe de genul lipsei gradiniţelor, a sistemelor de canalizare, apă potabilă și a altor necesități elementare pentru un trai decent. Urmează să ne întrunim în ședință separată cu Primarii din suburbii şi să decidem la modul practic şi concret redirecţionarea banilor pentru proiectele de importanță majoră”, a menționat consilierul PPDA Aliona Mandatii.

În 2019, suburbiile au primit 80 de milioane de lei. Pentru 2020, inițial au fost propuse alocații în valoare de 79 de milioane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: