image
Sursa foto: jurnal.md

Transportul interurban de pasageri se SCUMPEȘTE din ianuarie 2020; Călătorii vor putea alege între două categorii de confort

Tarifele pentru transportul interurban de pasageri vor fi majorate, începând cu 1 ianuarie 2020, și va ajunge până la 60-70 de bani pentru un kilometru. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către Ministerul Economiei și Infrastructurii. Astfel, dacă în prezent tariful pentru o călătorie de 25 de kilometri este de 12 lei, după ajustare, călătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunare 15 lei.

Potrivit autorităților, urmează să fie aplicat un tarif diferențiat după categoria de confort - 60 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de bază și 70 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de confort.

În continuare, mijloacele de transport urmează să fie verificate pentru a fi stabilită categoria în care se încadrează. Criteriile de confort se vor referi la exteriorul și interiorul mijlocului de transport, curățenie, distanța dintre scaune, tapițerie, starea scaunelor, etc.

Procesul va dura începând cu 1 februarie și până pe 1 octombrie. Ulterior, gradul de confort al mijlocului de transport va fi marcat pe parbriz.

Precizăm că operatorii de transport au organizat mai multe proteste în care au solicitat ca tarifele pentru transportul regulat de pasageri în traficul naţional să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii însă spunea că o majorare a tarifului nu poate avea loc până când nu vor fi îmbunătăţite condiţiile de transport al pasagerilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: