image
Sursa foto: privesc.eu

Flashmob la Președenție organizat de Tinerii DA: Au aprobat un buget halucinant pentru întreţinerea aparatului preşedintelui

Tinerii DA au organizat cu puțin timp în urmă un flashmob la Președenția Republicii Moldova cu solicitarea de a realoca o parte din banii prevăzuți în Legea Bugetului 2020 pentru întreținerea aparatului președintelui, în folosul tinerilor studenți din țară care au o bursă infimă. În caz contrar, aceștia spun că vor organiza proteste și greve studențești.

„Solicităm președintelui Igor Dodon să refuze majorarea întreținerii Președinției la suma de 35 de milioane de lei, iar Guvernul să realoce acești bani tinerilor pentru majorarea burselor pentru studenți și elevii din colegii sau pentru programe de dezvoltare pentru tineri”, spun tinerii Platformei Demnitate și Adevăr.

Totodată, aceștia mai spun că: „Ne-am adunat să ne exprimăm revolta pentru acțiunile interprinse de Guvernul lui Dodon, care au aprobat un buget halucinant pentru această clădire. Acești bani ar trebui alocați acolo unde este mult mai necesar. Dar orgoliul președintelui Dodon este mai mare decât clădirea Președenției”.

Tinerii Platformei Demnitate și Adevăr au solicitat majorarea burselor pentru studenți cu cel puțin 300 de lei, în caz contrar vor organiza proteste și greve studențești.

Precizăm că niciun reprezentant al Președenției nu a ieșit la discuții cu Tinerii DA.

privesc.euprivesc.eu

Evenimentul poate fi urmărit pe Jurnal.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: