image
Sursa foto: 123rf.com

Aeroporturi, pe vremea cancerului

Silitorul premier Ion Chicu a vizitat recent nordul Moldovei pentru a pune negreșit în aplicare „planul strategic” al lui Igor Dodon despre modernizarea celor trei aeroporturi – Mărculești, Bălți.

„Insist că noi trebuie să permitem deschiderea altor aeroporturi, pentru că taxele sunt foarte înalte. Considerăm că trebuie să avem un aeroport internațional, unul – la nord și altul – la sud, pentru a le permite companiilor low-cost să intre pe piață”, și-a întărit șeful statului ciudata convingere.

Inițiativa șefului statului pare cel puțin stranie în condițiile în care, la fiecare oră, un moldovean face un accident vascular cerebral, iar la fiecare o oră și jumătate cineva moare în urma unui accident vascular cerebral.

„Pe cine interesează faptul că statisticile la capitolul supraviețuirii cancerului ne oferă povești triste? Pe cine interesează că cei de la țară au o șansă de supraviețuire extrem de joasă în raport cu cei din capitală. Chișinăul cu unicii săi colaci de salvare este atât de departe de ei, de cei de la sate?”, s-a întrebat fosta ministră a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Mai mulţi experţi în politici de securitate consideră că planul lui Dodon nu se întemeiază pe interesele economice ale statului, ci pe interesele politice ale Moscovei şi avertizează că reprezintă riscuri pentru securitatea R. Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: