Deceniul Netflix: Cum a schimbat lumea în ultimii 10 ani

Netflix e o companie care datează din 1998 și a pornit inițial ca o firmă care închiria DVD-uri. A fost, de fapt, primul magazin online de unde îți puteai comanda un film acasă, pe suport DVD. În ultimii ani, însă, compania a reușit să schimbe multe comportamente de consum. Practic, a redefinit modul în care uiți la TV, scrie playtech.ro.

Foto: GRM Daily

Treptat, Netflix a trecut de la livrarea filmelor pe suport DVD la livrarea efectivă a lor în casele oamenilor. A început cu filme clasice, producțiile altor companii, dar a plusat și a venit și cu producții proprii. Așa a ajuns Netflix gigantul pe care-l știi azi.

Unul dintre pariurile câștigătoare ale platformei de streaming a fost conținutul original. Și-a finanțat propriile producții, iar succesul a venit imediat. House of Cards e doar unul dintre serialele care au contribuit la ceea ce este Netflix azi.

Primele 13 episoade ale primului sezon din House of Cards au fost urcate pe platformă la 1 februarie 2013. În iulie același an era lansat și Orange is the New Black. Și Netflix a început să crească.

Netflix nu mai e acum singur în piață, dar este, încă, cel mai puternic business de acest fel. Între timp, luna noiembrie a adus două lansări în această zonă – Apple TV+ și Disney+. De asemenea, în mai anul viitor apare și HBO Max, care va reuni toate platformele deținute în acest moment de HBO.

Deocamdată, însă, Netflix nu s-a confruntat cu dezabonări. Și posibil să aibă în mânecă niște ași pentru a fi sigur că nimeni nu-l detronează.


Pub